неделя, 12 януари 2020 г.

При голям интерес премина представянето на книгата на отец Дончо Александров „Жажда за вяра“ (видео)


                         Снимка и видео: А. Радилов

В  Градската  художествена галерия „Борис Георгиев” в морската столица при голям интерес бе представена първата книга на отец Дончо Александров „Жажда за вяра“.

Книгата на издателство „Захарий Стоянов” бе представена от проф. Иван Гранитски и автора - отец Дончо Александров.
В нея са включени 45 теми, свързани с разсъжденията на автора върху актуални теми, сред които правата на човека и глобализма, спорта, отношенията и личността в ерата на интернет, трансплантациите, евтаназията, кремацията и други. „Жажда за вяра” пренася читателя в света на духовното, така
необходим за лутащия се и търсещ истината наш съвременник . Книгата е забележителна с това, че надниква в църковния живот, запознава със случващото се в храма като свети тайнства и богослужение, с някои християнски практики, но през погледа на православната вяра анализира и въпроси с днешна дата, които вълнуват хората.
Проф. Иван Гранитски, заяви, че отдавна е имало идея за подобна поредица.Той изрази и подкрепата си за въвеждането на вероучение в българското училище.
На представянето на книгата „Жажда за вяра“ присъства варненският и великопреславски митрополит Йоан. През есента издателство "Захарий Стоянов" започва  нова поредица книги с проповеди на висши духовници от българската православна църква, каза на представянето на книгата Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
На родния книжен пазар за първи път излиза издание с подобно съдържание от български автор. Предназначена за широк кръг читатели, написана на достъпен и разбираем език , книгата увлича, докосва ума и сърцето, просвещава и вдъхновява жадния за вяра човек.