петък, 24 юли 2020 г.

Послание на отец Петър Димитров от Добрич


Уважаеми дами и господа,
От името на църковното настоятелство на храм „Св. Лука Кримски“ се обръщам към вас с апел за отворено сърце към каузата на жителите на град Добрич – да изградим заедно православен храм в квартал „Добротица“.
Пандемията от Ковид 19 и последвалата социална изолация ни накараха да се замислим освен за себе си и за най-важното – семействата и близостта с тях. Хора загубиха работата си, но останаха здрави, а когато си здрав и имаш семейството си, можеш да постигнеш всичко. В тези дни на трудност църквата не затвори вратите си, а напротив – непрестанно се молеше за здравето и оцеляването на българския народ и в частност за нашето общо семейство в град Добрич.
В тези времена на трудност много хора показаха съпричастност и даряваха за непознати, обединени от каузата, че Доброто трябва да победи. Нашето църковно настоятелство неведнъж е организирало такива кампании, за да се подпомогнат човешки животи.
Днес ние се обръщаме към всеки един от вас, който може да помогне. През 2019 г само за четири месеца са събрани 70 000 лв., с които се завърши първия етап на строителството. За втория етап (грубия строеж) са необходими 240 000 лв., които вече събираме в дарителниците, поставени в различни търговски обекти в град Добрич. Кампанията ни „С два лева ще построим храм“ достигна до много хора, но вярваме, че добри хора с по-големи финансови възможности ще спомогнат, за да се реализира тази мечта.
Нашият апел днес е към тях – помогнете и запишете имената си в книгата на живота за вечни времена.
Храм Свети Лука Кримски
IBAN BG94CREX92601060917901
BIC CREXBGSF
ТОКУДА БАНК АД